TELIA ÖPPEN FIBER

Har du redan fått fiber installerat? Besök fibertjänstsidan för att komma igång med tjänster.


Hur går installationen till?

Hur installationen går till beror på förutsättningarna för din adress. Finns det redan fiber i området eller om vi har en pågående installation är processen kortare. Nedan kan du läsa allmänt om hur en installation går till för dig utan fiber i ditt närområde. För att läsa mer om vad som gäller för din adress vänligen sök på din adress ovan.

1.Beställning


Kan jag beställa?

Testa din adress här.
Om vi kan leverera har du två möjligheter,
Installation i en av våra bestämda leveransperioder till ett rabatterat pris. Vilken leveransperiod du tillhör och pris ser du när du sökt på din adress eller en snabbare leverans inom tre till fyra månader till ordinarie pris. 

Du kan alltid beställa tjänster ihop med din installation och få 3000 kr i rabatt på installationskostnaden, läs mer här.


Vad gör jag om jag inte kan beställa?

Om du inte får ett erbjudande efter att du sökt på din adress kan du kontakta vår kundtjänst som kan hjälpa dig att se över dina möjligheter.

Kundtjänst


Allt om din fiber

Efter att du gjort en beställning kan du få mer information om bland annat installationen, tjänster och faktura på vår områdessida. Du kommer åt din områdes sida genom att söka på din adress.

2. Planering


Hur lång är leveranstiden?

Vi har tre leveransperioder per år uppdelat på var i landet du bor. Antingen mellan mars och juni eller augusti och november, bor du i norra delen av Sverige är leveransperioden mellan maj och augusti. Om du beställer med leverans i leveransperiod får du ett rabatterat pris. 

Du kan också beställa med en snabbare leverans, tre till fyra månaders leveranstid, detta mot en högre kostnad och ordinarie pris. För att se leveransperiod och pris för just din adress klicka här för att söka på din adress. 


När kommer JAG in i bilden?

Vår entreprenör hör av sig och bokar ett planeringsmöte med dig. Under mötet tittar ni närmare på din tomt och bostad och går igenom hur fiberinstallationen bäst går till. Du ska alltså inte själv gräva eller förbereda något innan dess.

Vår kundtjänst kan inte svara på specifika frågor kring din fiberinstallation, så ställ dessa under planeringsmötet eller kontakta entreprenören om du har frågor efteråt.

Installation


Hur går det till?

Ibland genomför vi tomtarbetet först och därefter heminstallationen. Ibland börjar vi med installationen inomhus för att sedan dra fibern på din tomt. Under planeringsmötet får du veta vad som gäller för dig.

Titta gärna på vår film här om hur installationen går till.

Tomtarbete

När vi drar Öppen Fiber från fibernätet i gatan fram till ditt hus gräver vi antingen ner den eller drar den via luftburna ledningar. Under planeringsmötet går du och vår entrepernör vad som blir bäst för dig. 

Installation i hemmet

Du behöver inte vara hemma när vi arbetar på din tomt, utan endast då vi installerar Öppen Fiber i din bostad. Vår entreprenör bokar in tid för båda arbetena i samråd med dig. Var fiberkabeln dras in och var medieomvandlaren installeras bestämmer ni ihop under planeringsmötet.

Nästan klart...

Både tomtarbete och installationen i din bostad tar några timmar. När båda jobben är klara är även din fiberanslutning färdig att användas - om du har beställt abonnemang.

4. Beställ bredband, tv och telefoni


Ska jag beställa abonnemang?

När du beställer Öppen Fiber har du två val:

Öppen fiber tillsammans med abonnemang

Du beställer Öppen Fiber tillsammans med bredband eller bredband och tv från Telia. Då får du rabatt både på Öppen Fiber och våra abonnemang. Läs mer här om vad som ingår i erbjudandet. 

Endast öppen fiber

Du vill ha endast Öppen Fiber. Då behöver du själv beställa bredband, tv och telefoni från någon av våra tjänsteleverantörer på Bredbandswebben för att kunna utnyttja din fiberanslutning.


När beställer jag abonnemang?

Smidigast är att förhandsbeställa abonnemang. När du beställer Öppen Fiber så meddelar vi alla operatörer i vårt nät detta. På så sätt kan de ta emot en förhandsbeställning men aktiverar inte abonnemnagen förrän din fiber är på plats.

Du kan också beställa bredband, tv och/eller telefoni när din Öppen Fiber-installation är klar.


Hur beställer jag abonnemang?

För att förhandsbeställa abonnemnag så kontaktar du vald operatör direkt.

När Öppen Fiber är installerad kan du beställa tv, bredband och telefoni genom att koppla en nätverkskabel från medieomvandlarens röda port (LAN1) till din dator. Då hamnar du på Bredbandswebben och ser vilka tjänsteleverantörer du kan välja mellan och vilka erbjudanden som finns för din adress.

Glöm inte att säga upp dina nuvarande abonnemang så du slipper betala dubbla fakturor!

5. Koppla in dina abonnemang


Enkelt att komma igång med din fiber

Om du beställer Öppen Fiber och abonnemnag från oss samtidigt så skickar vi hem utrustningen (wifi-router och tv-box) till dig när din fiberinstallation börjar bli klar.

I lådorna ligger lättförståliga steg-för-steg-guider hur du kommer igång. Vårt Bredband med Smart Wifi kan du även enkelt installera enkelt med hjälp av Smart Wifi app.


Jag har problem med min utrustning eller mina abonnemang - vad gör jag?

Du vänder dig till den tjänsteleverantör du har beställt bredband, tv och/eller telefoni av.

Du som har beställt abonnemang av Telia hittar enkla steg-för-steg-guider under våra supportsidor. Du kan också felsöka dina abonnemang online.